Kapsalon uit Ommen wint tweede prijs Beste Leer/Stage Bedrijf Nederland

 Kapsalon Ladies Only heeft de tweede prijs gewonnen in de wedstrijd voor het Beste Leer/Stage Bedrijf 2015 award uit de kappersbranche. Het bedrijf uit Ommen kreeg op 21 september de prijs uitgereikt door presentatrice Kim Kötter op het landgoed ‘de Olmenhorst’ in Lisserbroek. De eerste prijs ging naar kapsalon ‘Hairforce 1’ uit Gennep.

Initiatiefnemer van de verkiezing van het Beste Leer/Stage Bedrijf 2015 voor het kappersbedrijf is CNV Vakmensen. De verkiezing heeft als doel om aandacht te vragen voor de verbetering van de leeromgeving van stagiaires en leerlingen, het motiveren van goed werkgeverschap en om de verbinding tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven te versterken.

De vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld en Ladies Only een tweede prijs toegekend. Ladies Only werd geprezen omdat ze talent in medewerkers herkent, stimuleert en deze ook benut. Ze biedt een goede en creatieve leeromgeving waar toekomstige kappers de mogelijkheid krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen.

Hairstyling& Visagie By Maily uit Heerlen werd derde en Hairforce 1 uit Gennep ging er met de eerste prijs vandoor. De kappersbedrijven zijn beoordeeld op een aantal punten, o.a. of ze een sterke, heldere visie hebben op het opleiden van medewerkers en stagiaires/leerlingen in het eigen bedrijf. Een ander criterium was het opleidingsklimaat, waarin de stagiaires/leerlingen de verantwoordelijkheden krijgen die ze kunnen dragen. Hierin is gekeken of ze de ruimte krijgen om te leren, zich te ontwikkelen en cursussen/trainingen kunnen volgen.

De vakjury bestond uit Willem Kruithof van CNV Kappers, Patricia Burggraaf van Stichting Haarwensen, Teus Brand van de brancheorganisatie ANKO en Yvonne Struikenkamp van CNV Vakmensen. De verkiezing voor het beste leerbedrijf is een onderdeel van de ‘Verkiezing van de Leukste Kapsalon’.